Pedrali

Tradíció és jövő

A Pedrali nemzetközileg elismert vezető bútorgyártó cég. Székhelye az olaszországi Bergamóban található. A céget 1963-ban Mario Pedrali alapította. A családi vállalkozást a család második generációját képviselő testvérpár, Monica és Giuseppe Pedrali vezeti a tradíció és innováció szellemében. Kezdetekben a kis manufaktúraként működő üzem kültéri fémbútorokat gyártott. A gyár az 1990-es évek végén kezdte el a bútorgyártásban a műanyagot is használni. A Pedrali kompetenciáját fabútorok gyártásával bővítette. A Pedrali jelenleg székeket, asztalokat, lámpákat és lakás-kiegészítőket gyárt kül - és beltéri felhasználásra, főként középületek számára. A Pedrali kollekciója kiváló minőségű, funkcionális termékekből áll. A kortárs design minden termék fejlesztésében meghatározó. A Pedrali az ipari gyártás során az innovatív és fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő eljárásokat ötvözi.

100% made in Italy

A Pedrali bútorai kivétel nélkül saját gyártásban Olaszországban készülnek, a legfejlettebb technológia alkalmazásával. A különböző műanyagok (polikarbonát, polipropilén, polietilén, nylon und metakrilát) feldolgozása ugyanúgy történik mint a hagyományos anyagoké (fa, fém, üveg, bőr). A pontos tervezésnek és a nyersanyagok alapos elemezésének köszönhetően a gyártás során alkalmazott technológiai megoldások segítségével kiváló minőségű, funkcionális, hosszú élettartamú fabútorok készülnek. A Pedrali fejlesztő csapata nagy tapasztalattal rendelkező konstruktőrökből áll, akik nemzetközileg elismert tervezőkkel együtt a design bútorok piacán meghatározó termékeket alkotnak.

Nemzetközileg elismert design

A Pedrali számára a kiváló design alapvető. A nemzetközileg elismert ipari- és formatervezőkkel való szoros együttműködésnek köszönhetően a gyár több mint egy évtizede a fiatal tehetségek számára kiugrási lehetőséget jelent, az elismert tervezők számára pedig számos lehetőséget nyújt termékfejlesztésre.

A Pedrali több terméke nemzetközi díjat kapott, mint pl. „red dot design award”, „Good Design Award” vagy „Compasso D’Oro. A különböző termékcsaládok kialakítása modern-minimalista stílusú, formanyelve egyszerű, tiszta, visszafogottan elegáns.

„Evergreen Design”

Evergreen Design “ mottó a termékek hosszú élettartamára és a környezetkímélő gyártási eljárásokra utal. A környezettudatosság már a fejlesztési fázisban fontos szerepet kap. A gyár a teljes gyártási folyamat során nyersanyagkímélő megoldásokat alkalmaz. A felhasznált fa alapanyag FSC - tanúsítvánnyal rendelkezik, fenntartható erdőgazdálkodást folytató termelőktől származik.

Kiváló minőség a középületek berendezésében

A székgyártás nemzetközileg elismert szereplőjeként a Pedrali kompetens asztalok, moduláris bútorrendszerek gyártásában is, továbbá 2009-ben kül- és beltéri lámpakollekció gyártásába kezdett. A Pedrali termékei főként igényes középületek berendezésében kapnak szerepet. Az egyes projektekben alkotó építészekkel együtt a cég egyedi megoldásokat is készít szállodai és vendéglátóipari létesítmények, cégek, kulturális intézmények számára. Például: Umimirai Könyvtár - Kanazawa City/Japán, Salewa Központ - Bozen/Olaszország, Luigi Bocconi Egyetem – Milánó, Olaszország. A Pedrali közel 100 országba exportálja a termékeit.